Pioneerien Meriklubi

Pioneerien Meriklubi


Veneet

Veera & Mirjam

Siitä asti, kun Meriklubi irtautui SDPL:n Helsingin ja Uudenmaan piirin merijaoksesta omaksi osastokseen, ovat veneet olleet erottamaton osa Meriklubin toimintaa. Ensimmäiset vuodet osaston veneilyt tapahtuivat yksityisin venein. Ensimmäinen osaston oma vene oli nimeltään Otto-Wille, työväenliikkeen vaikuttajan O.W. Kuusisen mukaan. Vanhaan luotsiveneeseen tehtiin vuonna 1969 mittava remontti mm. vaihtamalla kylkien teräslevyt. Remontin jälkeen vene palvelikin Meriklubia uskollisesti monta vuotta.

Vuoden 1983 aikana Meriklubin veneeksi hankittiin vielä nykyisinkin palveleva Delfin-typpinen vene. Vene sai nimekseen Mirjam, pioneeriliikkeen vahvan vaikuttajan Mirjam Suvannon mukaan. Tähänkin veneeseen on ehditty tehdä paljon remontteja ja uudistuksia. Moottorina on jo kolmas pannu menossa, ja ruorin edessä kipparia auttamassa ovat navigaattori ja kaiku kytkettynä tietokoneen karttaohjelmaan. Kaikki nämä remontit toteutuvat tietenkin talkoilla.

Veneen kevätkunnostus alkaa yleensä huhti-toukokuussa. Heti kun kunnostus on tehty ja myrkkymaalit saatu pohjaan, alkaa Meriklubin veneilykausi. Kauden aikana teemme erilaisia ja eripituisia koulutuspurjehduksia pitkin kesää. Ennen pakkasia ja jäiden tuloa on syytä nostaa vene kuiville.

Merileirillä on osallistujia aina niin paljon, että emme pärjää pelkästään omalla veneellä. Helsingin kaupunki ylläpiti aikoinaan muutamaa venettä, joita saimmekin silloin lainata. Onneksi Meriklubin yhteisön lähellä on ollut riittävästi yksityisiä veneitä käytössä. Nämä yksityisien veneiden kipparit ovat auttaneet leiriä usein varsin pyyteettömästi. Meriklubi kiittää ja kuittaa sekä toivottaa hienoja purjehduksia kaikille kumppaneille.

Seuraaviin linkkeihin on listattuna kuvia ja joitakin tietoja Meriklubin veneistä sekä niin monista yksityisistä leirikuljetuksia tehneistä veneistä. Ihan kaikista mukana olleista veneistä ei ole vielä kuvia, mutta eiköhän ajan kanssa niitäkin tänne saada.
Tulossa

Iltaveneilyä 6.7.2022

Veneilyä lähisaaristossa klo 16-21

Lisätietoa ja ilmoittautuminen täällä


Iltaveneilyä 20.7.2022

Veneilyä lähisaaristossa klo 16-21

Lisätietoa ja ilmoittautuminen täällä


Perheretki la 6.8. - su 7.8.2022

Perheille tarkoitettu vene/saariretki.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen täällä


Lisää tapahtumia..


© Copyright 2010-2022 Pioneerien Meriklubi