Pioneerien Meriklubi

Pioneerien Meriklubi


Pinskutunnukset

Pioneeriliina

Pioneeriliina on punainen. Väri on oikeudenmukaisuutta ja muutosta haluavien ihmisten väri, mutta se muistuttaa meitä myös oikeudenmukaisuuden ja työläisten puolesta vuodatetusta verestä. Liinassa on kolme kulmaa, jotka merkitsevät lasten, nuorten ja aikuisten yhteistyötä paremman ja oikeudenmukaisemman maailman puolesta.

Pioneeripaita

Pioneeripaita on vihreä ja kuvaa pioneerien nuoruutta ja yhteyttä luontoon. Paita kertoo, että pioneerit haluavat toimia sellaisen maailman puolesta, jossa kaikilla on hyvä elää. Pioneereille on tärkeää pitää ympäröivä luonto puhtaana ja elinkelpoisena. Pioneerien tavoitteena on osallistua luonnon ja ympäristön suojeluun aina kun se on mahdollista.

SDPL:n merkki

SDPL:n merkki Merkissä on keltainen torvi, josta roikkuu punainen liina. Ympärillä on vihreät lehvät ja keskellä merkkiä lukee SDPL. Torvi kuvaa maailman köyhille ja vähäosaisille ihmisille lähetettävää viestiä siitä, että me seisomme heidän rinnallaan taistelussa parempien elinolosuhteiden puolesta. Lehvät kuvaavat nuoruutta ja luontoa.

Pioneerilippu

Pioneerilippu on väriltään punainen ja vihreä. Lipun punainen väri kuvaa järjestön läheistä suhdetta vasemmistolaiseen työväenliikkeeseen, vihreä väri puolestaan kuvaa pioneerien nuoruutta ja läheistä yhteyttä luontoon.

Tervehdys

Pioneerin tervehdyksessä viisi sormea kuvaavat viittä maanosaa, Eurooppa, Aasia, Amerikka, Afrikka ja Australia. Tervehdys kuvaa siis kaikkien maiden lasten ystävyyttä sekä rauhaa. Tervehdyksen saa tehdä vain liina kaulassa.
Tulossa

Veneretki perheille 1.-2.8.2020

Perheille tarkoitettu veneretki Pirttisaareen.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen täällä


Veneretki Kalliosaarelle 11.8.2020

Iltaretki Kalliosaarelle. Lähtö Puotilasta 17, paluu noin 21

Lisätietoa ja ilmoittautuminen täällä


Lisää tapahtumia..


© Copyright 2010-2020 Pioneerien Meriklubi